Tuesday, September 23, 2014

Zoo Negara


we all pegi zoo negara masa cuti hari Malaysia tu ari.. ye lah anak buah sampai 9 orang.. so oklah bawak 9 ketul tu semua masuk zoo.. kalau dok rumah asek tengok lipas, semut, kucing, monyet je.. ha ni pendekatan sikit.. i admit, zoo negara makin cantik skang okay! compare to brp thn lepas i pegi alahai hazab! busuk semedang! ye ah nama pun binatang.. berak reti flush plak?

so, konsepnya, kakak i ni semua plan nak bawak anak2 they olls tengok panda.. alah sebenarnya weoll ni pun peghak tak penah tgk.. gila kau panda ni bukan nye dok kat klang gate ke segambut ke.. jauh okay! and weolls dengar katanya konsep malaysia ni tukar tapir dgn china.. so deswain lah kita dpt bela dua ketul panda ni.. for 10years rasanya.. lama khau!


so dalam group whatsapp aritu, kakak i si didi tu send gmbr ni.. ingatkan promosi tiket flight.., sekali bila i view, alahmak harga tiket zoo kisahnya! so ok lah iolls layan je la sebab iolls mesti bosan kalau dok rumah.. so kena byr rm50 untuk sekali masuk tgk panda tu.. budak2 kecik yg dr 3thn smpai 12thn tu rm20.. yg below 3thn tu free je.. 


ha ni map untuk nak berjalan dalam zoo tu.. weolls masih takde rasa nak naik tramp tu sebabnya rasa macam rugi kalau naik tu sebab bila kita jalan, kita boleh jalan berirama dengaan budak budak ni.. hahaha.. so weolls dah berkumpul, walaupun didi masuk dulu sebab seksaited katanya nak masuk zoo tu.. first park yang we went is to the butterflies park! takde la ghairah sangat nak masuk park tu sebab memang tak pernah terpikir pun nak masuk situ and iolls lupa butterflies ni pun animal so dia kategori duduk berkhidmat dalam zoo juge.. lol


so tak sempat nak bergambar beriya sangat sebab dah terjumpa family didi dalam.. masuk je dah dengar dah suara si audi terpekik tachik tachik! bila dah nampak aku mula lah nak pegang.. kalau hidung ni boleh function macam monopod, eh selamba lah aku snap semua tau!

eh kejap, ada kerja.. tengoklah gambar dulu jap kay?!













Berhabuk dah....

Assalamualaikum...

Its almost a year you know.. I miss this.. I miss doing this.. Where i can tell anything.. I can express my feelings.. But you know why i forgot? It shows that how happy being married is!


Saturday, November 16, 2013

Pasti!

Kita ni kalau tengah marah...
Jangan cakap banyak...

Kita ni kalau tengah sedih...
Jangan bercerita dengan orang...

Kita ni kalau tengah happy...
Jangan sampai lupa diri...

Kita ni kalau tengah susah...
Jangan fikir mati...


xx

Friday, November 8, 2013

NbaOzWedding

Assalamualaikum, 6/10/2013 haritu, dengan sekali lafaz, kak ojie telah selamat diijabkabulkan dengan mamat ni.. perasaan masatu memang xboleh nk describe in words.. tapi drpd sebelum majlis smpai la habis majlis memang mcm2 la yg jadi.. bkn takat tu je, seminggu sebelum majlis pun ada, sebulan sebelum majlis pun ada.. Alhamdulillah semua berjalan dengan lancar.. syukur sangat2..
 
kontroversi pasal baju nikah, makeup, tetamu, eh macam2 lagi lah.. sampai tak sanggup dh rasa nk ingt blk semua tu.. yang penting iolls  dah sah jadi bini shuben iolls!
 






Untuk majlis nikah and sanding iolls, iolls lantik kwn iolls si ise jd OP.. senang kerja dgn dia.. xbnyk songeh, xbnyk bunyik, xberkira.. thank you ise.. search la dia kt twitter tuithandle dia @isepunye .. gambar2 dia cantik.. bayaran pun puas hati!murah! eh jap bos panggil!
 
 



Friday, June 21, 2013

Akhirnyaaaa... Dapat jugak!

JHai! Setelah sekian lama memendam rasa, akhirnya kak ojie dapat jugak apa yang diidamkan ittew! Nak tahu apa?? 

Betapa galaknya hati ini dan perasaan kak ojie rasa macam kembali janda bila dapat kasut ni! *betulkan tudung* 
 Sebenarnya ade few lagi tau.. Tapi macam tak sanggup sebab ni pun boleh tahan meronta gembira untuk beberapa hari.. 






Thursday, June 20, 2013

Rindu!

Rindu lah!!!!?

Friday, June 7, 2013

Too many things!

Salam,
Been quiet for the past few days.. been very busy.. ala bukan busy apa pun.. busy berjalan.. sukat jalan!  mana tak nye, rasa macam berjalan ni sampai tak jejah tanah dah pun! hiks! will update inna bit :)


Thank you,
Ozzie Manan

Friday, May 31, 2013

And again.. what i wear today..


today kak ojie rockin in cotton on punye kemeja.. its orange color okay.. jeans beli kat brands outlet sbb tetibe ada size.. sandals from vincci.. shawl mcm biasak ah... jalan tar! hiks!



Thank you.
Ozzie Manan

Thursday, May 30, 2013

what i wear today


Mohon jangan terliur dengan potongan badan kak ojie. laaah hambar! ok overcoat tu ibu punya.. she bought it kat ampang point rasanya.. inner merah n flats from cotton on.. jeggings from sungei wang.. shawl mcm biasala.. JALAN TAR! hehehehe

dah lama la xpegi sungei wang! harus pergi nih!




Thank you.
Ozzie Manan

Wednesday, May 29, 2013

sakitnya hati

Dah nak masuk bulan keenam, sekeping pun gambar majlis pertunangan aku masih takde kat tangan aku. kenapa aku post kat facebook? sebab aku nak jawapan. aku whatsapp, dibaca tapi tak dibalas. aku facebook chat,ada yang dijawab dan ada yang tak.

Dah cakap elok elok tapi takde hasil. At one point i cant control my cuteness, i told'em to just gimme back my money. I've paid full. Yes he offered this and that because we are FRIENDS. But... On the day itself, He told us that he have to leave early. Means no outdoor shoot macam yang dijanjikan. At this point, i dont want the album,pictures. I just want my money back and i have lost my respect to you. I was so wrong.

Aku tetap xkn boleh terima yg kau mcmni even kalau kau bg album tu lmbt 3bln atau bg duit aku balik. To me, thats it lah. No more after this. Aku tau client kau semua ada nama. Aku bkn artis,bkn org berada.tp aku bayar! Sampai hati kau. Aku bertunang sekali seumur hidup. Kalau aku bertunang setahun sekali, aku memang tak kisah. Itu hari sejarah untuk aku. Itu hari AKU.

Enam bulan. aku bertunang 1hb december 2012. insyallah aku nikah bulan 10. aku masih tak nampak bayang gambar tunang aku baik dalam album atau pun raw file yang dijanjikan. cuma yang ada di facebook. hati aku ni marah campur sedih campur serik campur benci. 2 orang photographer offer untuk shoot masa majlis tunang tu tapi aku tolak sebab kau baru lepas kahwin so aku assume mungkin duit dah banyak keluar and mungkin aku fikir "oh dia baru kahwin, tak salah kot kalau aku panggil dia shoot.. adala sikit duit belanja.." ternyata aku silap.

aku memang dah takde hati dengan gambar2 hasil shoot masa majlis aku tu. aku taktau dah print ke belum. tapi, 3 kali aku dah forward no account aku thru facebook and whatsapp. dah masuk minggu ke dua drpd last msg yg kau reply aku kau cakap kau akan hantar kat tunang aku and kau mintak maaf and kau mengaku silap kau. and kau jugak cakap yang kau akan hantar dalam minggu tu jugak. I'VE WAITED FOR TWO MOTHERFKING WEEKS! aku betul-betul kecik hati dengan tindakan kau. kalau aku ada anak nanti, anak aku tanya macam mana majlis bertunang aku, aku akan jawab "my photographer lied to me.. and luckily i have sisters,brother,cousins and friends who have instagram.. so they took our picture."








What i wear today?


Tadaaaa! kak ojie pakai jeans yang beli tahun 2008 dulu. yes still muat.. nampak sangat badan hakak menten je khenn! baju hitam and flats beli kat cotton on.. baju tu 3 helai for RM80.. flats pun 2 for RM80.. satu lagi flats nye ialah : 


bercaption kan "Because im cool liddat" di instagram hakak, maksudnya ialah, "hello tengok sket kaler kasut tu kan ke menyerlah mak ngah?" 

sambung kepada what i wear today.. overcoat tu kak ojie beli kat brands outlet. ya kebanyakan semua beli lama dah.. cuma malu2 nak pakai.. almaklumlah ai ni pemalu tebal.. tudung? tudung tu beli kat Jalan TAR! haaaaa syurga sangat rasanya masa nak pilih tudung tu.. nasib baik ai ada assistant! hiks! bila tengok balik gambar atas tu, eii perut tu boleh bagi diskaun tak?



Thank you.
Ozzie Manan

Tuesday, May 28, 2013

Kami pergi DAM Burger.

mari kak ojie kongsi sikit. 

kak ojie baru balik dari makan kat DAM Burger. selalu la jugak nampak orang dok tweet pasal DAM Burger ni. Kisahnya......




kak ojie tak nak cerita banyak. tapi kak ojie cuma nak paksa korang pegi makan kat sana!


selamat mencuba!


Thank you.
Ozzie Manan




my story..







Sebelum ni memang kak ojie penah pakai tudung.. tapi kalau nak pegi mengaji, tahlil dan kalau masuk masjid je. oh ya lagi satu masa kak ojie pegi kusus kawen! haa itu jam mmg hakak pakai tudung.. Insyallah kak ojie akan kekalkan mcmni sampai hujung nafas.. hujung nyawa kak ojie.. :)


Thank you,
Ozzie Manan






Dunia Baru.

Ye perempuan gila si ozzie tu dah bertudung. Jgn puji aku.. Aku takut kalau aku xboleh kawal n lupa diri. Insyallah aku akan cuba elakkan.. 
Tau tak macam mana perasaan dia bila cakap kat kakak aku "didi, pinjam anak tudung.." Ye muka kakak aku pelik. Tau tak macam mana perasaan dia bila kau masuk wad adik, ibu dangan makcik kau pandang kau tergamam, senyum, seolah-olah macam aku keluar dari kepulan asap sambil dalam hati ibu kata "alhamdulillah.. anak aku yang paling liat ni dah dapat hidayah" (aku syak macam tu lah). Dan ayat pertama yang keluar dari mulut makcik aku ialah "Huiyoo awak dah macam perempuan Arab dah kakcik" dan aku jawab "Ye sebab masa saya tengah siap tadi, bukak TV3 lepas tu si kak ton tu tengah bercakap"

Tau tak apa perasaan dia bila ayah tunang kau speechless.. Instead of sebut Ozzie, dia cuma cakap, "Amy, tunang hang datang". Tau tak apa perasaan dia bila tunang sendiri tanya "You sure you berhijab sekarang b?". Tau tak apa perasaan dia bila kawan dia tanya "eh korang dari mana ni? Kau Ozzie siap bertudung bagai?".

Dan, korang tau tak macam mana perasaan dia bila kakak kau sendiri bagitau kat mana tudung-tudung lawan,murah? Nak aku kongsi?

Aku sendiri tak tau apa perasaan aku bila tengok reaction semua yang aku jumpa tu. Aku tak tau apa yang patut aku ucap melainkan terima kasih dan insyallah aku tak akan sekali pun join ceramah PAS.

Semalam, pergi Jalan TAR, ya.. sesuatu yang baru untuk kami. Alhamdulillah, tunang saya masih lagi kekal menjadi assistant yang diharapkan. Dia yang pilih semua tudung semalam. Sebijik macam Kany

Tau tak apa perasaan dia bila ayah tunang kau speechless.. Instead of sebut Ozzie, dia cuma cakap, "Amy, tunang hang datang". Tau tak apa perasaan dia bila tunang sendiri tanya "You sure you berhijab sekarang b?". Tau tak apa perasaan dia bila kawan dia tanya "eh korang dari mana ni? Kau Ozzie siap bertudung bagai?".
Dan, korang tau tak macam mana perasaan dia bila kakak kau sendiri bagitau kat mana tudung-tudung lawan,murah? Nak aku kongsi?
Aku sendiri tak tau apa perasaan aku bila tengok reaction semua yang aku jumpa tu. Aku tak tau apa yang patut aku ucap melainkan terima kasih dan insyallah aku tak akan sekali pun join ceramah PAS.
Semalam, pergi Jalan TAR, ya.. sesuatu yang baru untuk kami. Alhamdulillah, tunang saya masih lagi kekal menjadi assistant yang diharapkan. Dia yang pilih semua tudung semalam. Sebijik macam KanyTau tak apa perasaan dia bila ayah tunang kau speechless.. Instead of sebut Ozzie, dia cuma cakap, "Amy, tunang hang datang". Tau tak apa perasaan dia bila tunang sendiri tanya "You sure you berhijab sekarang b?". Tau tak apa perasaan dia bila kawan dia tanya "eh korang dari mana ni? Kau Ozzie siap bertudung bagai?".Dan, korang tau tak macam mana perasaan dia bila kakak kau sendiri bagitau kat mana tudung-tudung lawan,murah? Nak aku kongsi?Aku sendiri tak tau apa perasaan aku bila tengok reaction semua yang aku jumpa tu. Aku tak tau apa yang patut aku ucap melainkan terima kasih dan insyallah aku tak akan sekali pun join ceramah PAS.Semalam, pergi Jalan TAR, ya.. sesuatu yang baru untuk kami. Alhamdulillah, tunang saya masih lagi kekal menjadi assistant yang diharapkan. Dia yang pilih semua tudung semalam. Sebijik macam KanyTau tak apa perasaan dia bila ayah tunang kau speechless.. Instead of sebut Ozzie, dia cuma cakap, "Amy, tunang hang datang". Tau tak apa perasaan dia bila tunang sendiri tanya "You sure you berhijab sekarang b?". Tau tak apa perasaan dia bila kawan dia tanya "eh korang dari mana ni? Kau Ozzie siap bertudung bagai?".Dan, korang tau tak macam mana perasaan dia bila kakak kau sendiri bagitau kat mana tudung-tudung lawan,murah? Nak aku kongsi?Aku sendiri tak tau apa perasaan aku bila tengok reaction semua yang aku jumpa tu. Aku tak tau apa yang patut aku ucap melainkan terima kasih dan insyallah aku tak akan sekali pun join ceramah PAS.Semalam, pergi Jalan TAR, ya.. sesuatu yang baru untuk kami. Alhamdulillah, tunang saya masih lagi kekal menjadi assistant yang diharapkan. Dia yang pilih semua tudung semalam. Sebijik macam KanyTau tak apa perasaan dia bila ayah tunang kau speechless.. Instead of sebut Ozzie, dia cuma cakap, "Amy, tunang hang datang". Tau tak apa perasaan dia bila tunang sendiri tanya "You sure you berhijab sekarang b?". Tau tak apa perasaan dia bila kawan dia tanya "eh korang dari mana ni? Kau Ozzie siap bertudung bagai?".Dan, korang tau tak macam mana perasaan dia bila kakak kau sendiri bagitau kat mana tudung-tudung lawan,murah? Nak aku kongsi?Aku sendiri tak tau apa perasaan aku bila tengok reaction semua yang aku jumpa tu. Aku tak tau apa yang patut aku ucap melainkan terima kasih dan insyallah aku tak akan sekali pun join ceramah PAS.Semalam, pergi Jalan TAR, ya.. sesuatu yang baru untuk kami. Alhamdulillah, tunang saya masih lagi kekal menjadi assistant yang diharapkan. Dia yang pilih semua tudung semalam. Sebijik macam Kanye West and Kim Kardashian kan? Bye.


Kak ojie taknak jd mcm ade setengah2 org yg baru berhijab, terus jd onar.. no no.. kak ojie donchwan liddat.. kak ojie nk jd biasa je.. kalau boleh xnk culture shock gitchew..hiks! few more feedbacks from my close friends.. terharu sangat.. doa korang yg kak ojie harapkan.. insyallah kak ojie tak kan over!



and below ni was my first picture yang konon2 fresh from the oven.. baru siap nak kuar umah.. 



My second post on fb was this :Sebelum kak ojie nak cerita panjang ni.. Kak ojie nak mintak maaf la kalau meluat baca update pasal pengalaman and perasaan kak ojie ni bertudung. Bukan apa.. Benda seronok.. Bukan setakat dapat aifonfaif je seronok tau!Bukanlah kita ni nak riak sebab kita bertudung.. tidak sama sekali.. kita cuma nak kongsi rasa ni dengan semua.. kita ada lebih dari 100 orang wanita dalam friend list kita ni yang tak bertudung,kita boleh bagi dia rasa apa yang kita rasa. Ok cerita dia macam ni. Kenapa baru sekarang hakak pakai tudung?

Khamis malam jumaat, time korang sebok kat Club, Futsal, Mamak, Redbox ke tah mana2 ceruk dunia.. hakak tidur and dapat satu mimpi.. akak mimpi akak tengah tidur and ada orang ramai2 tarik2 rambut hakak.. siap seret atas jalan raya sambil gelak sindir2 "kau taktau malu ke rambut kau dah xde?" then alarm pun bunyik.. hakak bangun, mandi.. masa cuci rambut.. rambut hakak gugur.. dua belah tangan penuh dengan rambut! apa perasaan kau masa tu? sehari sblm tu kau dok borak dgn tunang kau nak pergi bercuti,honeymoon.. kau dok berbual dgn kawan kau pasal treatment rambut, kau dok fikir nak buat rambut macam mana nanti bila dah ada anak sebab cita2 nak jd MILF. kau tengok apa dah jadi kat akak? kata orang, itu lah hidayah hakak.

Jumaat, 24hb Mei,2013. Takde siapa tau akak nak berhijab. mungkin hanya Allah SWT je yang tahu. sebelum ni dok fikir "ah aku blom ready lagi..nanti dh ready br pakai" one go ah masa mandi dgn rambut gugur (dan masih maintain ye rambut akak skang,cantik,berkilat) dan kau akan fikir, aku mati pun bila bila je.

Jgn salah faham, akak pakai tudung bkn sebab tunang akak sbb nnt dia bakal jd suami akak so akak nk biar dia tanggung dosa akak. TIDAK. knp la akak nk kene fikir bakal suami sedangkan 27thn ayah akak besarkan akak tp br sekarang baru terbukak pintu hati nak berhijab? selama akak keluar rumah tak bertudung ni, dosa akak ayah akak tanggung ya. menangis tak sudah woo.. apatah lagi bila masuk butik2 yang slalu hakak beli baju pesen singkat,sendat,jarang.. berdarah mata woo!

percayalah, siapa yang kata pakai tudung ni panas, boleh bikin peluh sampai becak ketiak.. TIDAK. Aku tak rasa pun panas tu. Mungkin sebab aku dah tanam dalam kepala otak aku ni, panas 10minit berjalan nak dibandingkan 27thn aku tak tutup aurat? kau chill, minum hot chocolate, main candy crush dan search #hijabstyle di instagram. selamat belajar lilit tudung!

Khamis malam jumaat, time korang sebok kat Club, Futsal, Mamak, Redbox ke tah mana2 ceruk dunia.. hakak tidur and dapat satu mimpi.. akak mimpi akak tengah tidur and ada orang ramai2 tarik2 rambut hakak.. siap seret atas jalan raya sambil gelak sindir2 "kau taktau malu ke rambut kau dah xde?" then alarm pun bunyik.. hakak bangun, mandi.. masa cuci rambut.. rambut hakak gugur.. dua belah tangan penuh dengan rambut! apa perasaan kau masa tu? sehari sblm tu kau dok borak dgn tunang kau nak pergi bercuti,honeymoon.. kau dok berbual dgn kawan kau pasal treatment rambut, kau dok fikir nak buat rambut macam mana nanti bila dah ada anak sebab cita2 nak jd MILF. kau tengok apa dah jadi kat akak? kata orang, itu lah hidayah hakak.
Jumaat, 24hb Mei,2013. Takde siapa tau akak nak berhijab. mungkin hanya Allah SWT je yang tahu. sebelum ni dok fikir "ah aku blom ready lagi..nanti dh ready br pakai" one go ah masa mandi dgn rambut gugur (dan masih maintain ye rambut akak skang,cantik,berkilat) dan kau akan fikir, aku mati pun bila bila je.
Jgn salah faham, akak pakai tudung bkn sebab tunang akak sbb nnt dia bakal jd suami akak so akak nk biar dia tanggung dosa akak. TIDAK. knp la akak nk kene fikir bakal suami sedangkan 27thn ayah akak besarkan akak tp br sekarang baru terbukak pintu hati nak berhijab? selama akak keluar rumah tak bertudung ni, dosa akak ayah akak tanggung ya. menangis tak sudah woo.. apatah lagi bila masuk butik2 yang slalu hakak beli baju pesen singkat,sendat,jarang.. berdarah mata woo!
percayalah, siapa yang kata pakai tudung ni panas, boleh bikin peluh sampai becak ketiak.. TIDAK. Aku tak rasa pun panas tu. Mungkin sebab aku dah tanam dalam kepala otak aku ni, panas 10minit berjalan nak dibandingkan 27thn aku tak tutup aurat? kau chill, minum hot chocolate, main candy crush dan search #hijabstyle di instagram. selamat belajar lilit tudung!Khamis malam jumaat, time korang sebok kat Club, Futsal, Mamak, Redbox ke tah mana2 ceruk dunia.. hakak tidur and dapat satu mimpi.. akak mimpi akak tengah tidur and ada orang ramai2 tarik2 rambut hakak.. siap seret atas jalan raya sambil gelak sindir2 "kau taktau malu ke rambut kau dah xde?" then alarm pun bunyik.. hakak bangun, mandi.. masa cuci rambut.. rambut hakak gugur.. dua belah tangan penuh dengan rambut! apa perasaan kau masa tu? sehari sblm tu kau dok borak dgn tunang kau nak pergi bercuti,honeymoon.. kau dok berbual dgn kawan kau pasal treatment rambut, kau dok fikir nak buat rambut macam mana nanti bila dah ada anak sebab cita2 nak jd MILF. kau tengok apa dah jadi kat akak? kata orang, itu lah hidayah hakak.
Jumaat, 24hb Mei,2013. Takde siapa tau akak nak berhijab. mungkin hanya Allah SWT je yang tahu. sebelum ni dok fikir "ah aku blom ready lagi..nanti dh ready br pakai" one go ah masa mandi dgn rambut gugur (dan masih maintain ye rambut akak skang,cantik,berkilat) dan kau akan fikir, aku mati pun bila bila je.
Jgn salah faham, akak pakai tudung bkn sebab tunang akak sbb nnt dia bakal jd suami akak so akak nk biar dia tanggung dosa akak. TIDAK. knp la akak nk kene fikir bakal suami sedangkan 27thn ayah akak besarkan akak tp br sekarang baru terbukak pintu hati nak berhijab? selama akak keluar rumah tak bertudung ni, dosa akak ayah akak tanggung ya. menangis tak sudah woo.. apatah lagi bila masuk butik2 yang slalu hakak beli baju pesen singkat,sendat,jarang.. berdarah mata woo!
percayalah, siapa yang kata pakai tudung ni panas, boleh bikin peluh sampai becak ketiak.. TIDAK. Aku tak rasa pun panas tu. Mungkin sebab aku dah tanam dalam kepala otak aku ni, panas 10minit berjalan nak dibandingkan 27thn aku tak tutup aurat? kau chill, minum hot chocolate, main candy crush dan search #hijabstyle di instagram. selamat belajar lilit tudung!Khamis malam jumaat, time korang sebok kat Club, Futsal, Mamak, Redbox ke tah mana2 ceruk dunia.. hakak tidur and dapat satu mimpi.. akak mimpi akak tengah tidur and ada orang ramai2 tarik2 rambut hakak.. siap seret atas jalan raya sambil gelak sindir2 "kau taktau malu ke rambut kau dah xde?" then alarm pun bunyik.. hakak bangun, mandi.. masa cuci rambut.. rambut hakak gugur.. dua belah tangan penuh dengan rambut! apa perasaan kau masa tu? sehari sblm tu kau dok borak dgn tunang kau nak pergi bercuti,honeymoon.. kau dok berbual dgn kawan kau pasal treatment rambut, kau dok fikir nak buat rambut macam mana nanti bila dah ada anak sebab cita2 nak jd MILF. kau tengok apa dah jadi kat akak? kata orang, itu lah hidayah hakak.Jumaat, 24hb Mei,2013. Takde siapa tau akak nak berhijab. mungkin hanya Allah SWT je yang tahu. sebelum ni dok fikir "ah aku blom ready lagi..nanti dh ready br pakai" one go ah masa mandi dgn rambut gugur (dan masih maintain ye rambut akak skang,cantik,berkilat) dan kau akan fikir, aku mati pun bila bila je.
Jgn salah faham, akak pakai tudung bkn sebab tunang akak sbb nnt dia bakal jd suami akak so akak nk biar dia tanggung dosa akak. TIDAK. knp la akak nk kene fikir bakal suami sedangkan 27thn ayah akak besarkan akak tp br sekarang baru terbukak pintu hati nak berhijab? selama akak keluar rumah tak bertudung ni, dosa akak ayah akak tanggung ya. menangis tak sudah woo.. apatah lagi bila masuk butik2 yang slalu hakak beli baju pesen singkat,sendat,jarang.. berdarah mata woo!percayalah, siapa yang kata pakai tudung ni panas, boleh bikin peluh sampai becak ketiak.. TIDAK. Aku tak rasa pun panas tu. Mungkin sebab aku dah tanam dalam kepala otak aku ni, panas 10minit berjalan nak dibandingkan 27thn aku tak tutup aurat? kau chill, minum hot chocolate, main candy crush dan search #hijabstyle di instagram. selamat belajar lilit tudung!Khamis malam jumaat, time korang sebok kat Club, Futsal, Mamak, Redbox ke tah mana2 ceruk dunia.. hakak tidur and dapat satu mimpi.. akak mimpi akak tengah tidur and ada orang ramai2 tarik2 rambut hakak.. siap seret atas jalan raya sambil gelak sindir2 "kau taktau malu ke rambut kau dah xde?" then alarm pun bunyik.. hakak bangun, mandi.. masa cuci rambut.. rambut hakak gugur.. dua belah tangan penuh dengan rambut! apa perasaan kau masa tu? sehari sblm tu kau dok borak dgn tunang kau nak pergi bercuti,honeymoon.. kau dok berbual dgn kawan kau pasal treatment rambut, kau dok fikir nak buat rambut macam mana nanti bila dah ada anak sebab cita2 nak jd MILF. kau tengok apa dah jadi kat akak? kata orang, itu lah hidayah hakak.Jumaat, 24hb Mei,2013. Takde siapa tau akak nak berhijab. mungkin hanya Allah SWT je yang tahu. sebelum ni dok fikir "ah aku blom ready lagi..nanti dh ready br pakai" one go ah masa mandi dgn rambut gugur (dan masih maintain ye rambut akak skang,cantik,berkilat) dan kau akan fikir, aku mati pun bila bila je.Jgn salah faham, akak pakai tudung bkn sebab tunang akak sbb nnt dia bakal jd suami akak so akak nk biar dia tanggung dosa akak. TIDAK. knp la akak nk kene fikir bakal suami sedangkan 27thn ayah akak besarkan akak tp br sekarang baru terbukak pintu hati nak berhijab? selama akak keluar rumah tak bertudung ni, dosa akak ayah akak tanggung ya. menangis tak sudah woo.. apatah lagi bila masuk butik2 yang slalu hakak beli baju pesen singkat,sendat,jarang.. berdarah mata woo!percayalah, siapa yang kata pakai tudung ni panas, boleh bikin peluh sampai becak ketiak.. TIDAK. Aku tak rasa pun panas tu. Mungkin sebab aku dah tanam dalam kepala otak aku ni, panas 10minit berjalan nak dibandingkan 27thn aku tak tutup aurat? kau chill, minum hot chocolate, main candy crush dan search #hijabstyle di instagram. selamat belajar lilit tudung!

i was touch. 

yes with my own post. 

i really do. 


Thank you.

Ozzie Manan